Empowering Teacher Competence to Promote Social Entrepreneurship in European Schools

2020-1-HU01-KA201-078610

Proje Başlangıç Tarihi :2020-09-01

Proje Bitiş Tarihi: 2022-08-31

Toplam Bütçe: 169.012,00 EUR

Koordinatör:

Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium,Hungary

Ortaklar :

Tudás Alapítvány,Hungary

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği;Turkey

Zonguldak Sınav Koleji,Turkey

Gimnazija Novo mesto,Slovenia

DRUSTVO ZA RAZVIJANJE PROSTOVOLJNEGA DELA NOVO MESTO,Slovenia

INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT,Greece

I.M.Panagiotopoulos,Greece

Öğretmenler, girişimcilik eğitiminin geliştirilmesinde kritik bir role sahiptir.Bu bağlamda bu proje ile nihai olarak tüm öğrencilerin sosyal girişimcilik yetkinliklerini geliştirmek amacıyla eğitim sürecinin her aşamasında kullanabilecekleri yüksek kaliteli girişimcilik eğitimi almalarını sağlayan bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Projenin devam edeceği 24 aylık süreç içerisinde Macaristan, Türkiye, Yunanistan ve Slovenya’dan 4 orta öğretim okulu ve dört kar amacı gütmeyen kuruluştan toplam 32 öğrencinin katılacağı iki karma hareketlilik, 115 öğretmenin dahil olacağı dört öğretmen eğitimi ve kitlesel çevrim içi açık kurslar (MOOCs) planlanmaktadır.

Uzun vadede, projeden beklenenler şunlardır:

-özellikle genel orta öğretimde olmak üzere okul müfredatında temel bir yetkinlik olarak girişimciliği tanıtarak, öğrenciler arasında yenilikçi ve girişimci zihniyetleri canlandırmak ve bu amacın öğretim materyallerine doğru şekilde yansıtılmasını sağlamak;

-Girişimciliğin öneminin eğitim sistemlerine doğru yansıtılmasını sağlamak -Avrupa’da okul eğitim sistemi içinde gençlerde sosyal inovasyonu ve sosyal girişimcilik becerilerini artıran yeni bir girişimcilik eğitimi modeli tasarlamak ve geliştirmek.