Gezi ve Sosyal Aktiviteler

Sınav Ortaokullarında, akademik ağırlıklı programın yanında öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları da dikkate alınarak okul yönetimi ve rehberlik zümresinin öncülüğünde çeşitli kulüp çalışmaları, aktiviteler ve organizasyonlar yapılır.

Sınav Ortaokulunda belirli aralıklarla öğrenciler arası akıl oyunlarından, satranca, futboldan, basketbola, halk oyunlarından yüzmeye kadar çeşitli dallarda yarışmalar, turnuvalar düzenlenip bölgesel ve çevresel imkanlar dikkate alınarak sanat, spor ve kültür içerikli sosyal aktiviteler organize edilir. Tiyatro, opera, sinema, sergi, konser ve spor müsabakalarını izleme gibi kültür – sanat etkinlikleri gerçekleştirilir.

Sınav Ortaokulunda velilerin onayı ve okul yönetiminin belirlediği çerçevede yurt içi – yurt dışı geziler düzenlenir. Gidilen bölgelerde üniversite kampüsleri ile kültürel ve tarihi yerler mutlaka ziyaret edilir.

Sınav Ortaokulunda ayrıca THE OKUL ( Takip, Hakkaniyet, Empati ) değerleri başta olmak üzere, değerler eğitimi çerçevesinde öğrencilerimize sosyal değerleri kazandırmak amacıyla “ Sosyal Sorumluluk Projeleri ” yapılır.