Sağlık ve Temizlik

Sağlık Merkezi

Sınav Kolejinde gerekli tüm sağlık ekipmanlarıyla donatılmış, doktor ve hemşirelerin görev yaptığı revir mevcuttur. Revirde temel sağlık problemlerine destek sağlamanın yanı sıra kaza ve yaralanmalarda ilk müdahale gerçekleştirilir. Her öğrenciye özel oluşturulan dosyalarda öğrenci sağlığının düzenli takibi yapılır.
Sağlık için temizliğin önemi, kazalar ve hastalıklardan korunma, ilk yardım, gibi konularda öğrencilere danışmanlık yapılır.

Çocukluk dönemi sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi için farkındalık çalışmaları gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz donanımlı revir ve ilk yardım üniteleriyle karşılaştıkları her sorunda yanlarında uzman sağlık ekibini bulur, düzenli aralıklarla yapılan sağlık taramalarıyla önleyici hizmetlerden de faydalanır.

Temizlik ve Hijyen

Toplu yaşam alanlarında hijyenin öneminin kat kat fazla olduğu bir gerçektir. Bu sebeple Sınav Kolejinde tüm ortamlarda temizlik ve hijyen ön planda tutulur. Eğitim alanları ve ortak alanlar profesyonel temizlik personelleriyle periyodik olarak temizlenir. Alan tasarımlarında kolay temizlenebilir ve kir tutmayan malzeme kullanılmasına özen gösterilir. Sıcak su kullanımının hijyene etkisi göz .nünde bulundurularak lavabolarda sıcak su hattı bulundurulur.