İşe Alım Süreci

İşe alım süreçlerindeki temel hedefimiz, kurumsal değerlerimize uygun adayları doğru pozisyonlara yerleştirmektir.

İşe alımlarımız, akademik ve idari kadro olmak üzere iki ayrı alanda yapılandırılmıştır.

Yıl içerisinde kurumsal internet sitemizde, farklı kariyer portalları ve sosyal medya üzerinden kadro ihtiyaçlarına uygun iş ilanları verilmekte, yapılan başvurularda her adayın cv bilgileri özenle incelenmektedir.

Adayların mülakat süreçleri; ilgili birim koordinatörü, okul müdürü ve insan kaynakları yöneticisi iş birliği içerisinde yürütülür.

Öğretmenin alan bilgisi, alan bilgisini uygulama becerisi, mesleki formasyonu, problem çözme becerisi gibi yetenekleri, mülakat içerisinde sorular yönelterek değerlendirmeye çalışılır.

Mülakat sonucu olumlu değerlendirilir ise; gerçek sınıfta örnek ders anlatımı için, ilgili dersten kazanımlar verilerek başka bir güne randevu verilir.

Örnek ders sunum gözleminde eğitim koordinatörü, okul müdürü, zümre başkanı, rehberlik koordinatörü hazır bulunur.

Aday ders sunumuna gelmeden önce insan kaynakları birimince, aday ile ilgili referans araştırması yapılır ve en az 4 kişinin referansı alınır.

Adayın ders sunumu da olumlu ise; cv’i, mülakat formu, ders değerlendirme formu ve referans araştırma formlarından oluşan bir aday dosyası hazırlanır.

Aday insan kaynakları yöneticisi tarafından yönetim kurulu başkanı ile görüştürülür. Görüşme olumlu sonuçlanır ise öğretmen ile ön sözleşme imzalanır.

Sürecin herhangi bir aşamasında sonuç olumsuz olur ise insan kaynakları birimi tarafından adaya dönüş yapılarak bilgi verilir.