Sınavlara Hazırlığın Yanında İngi̇li̇zce Öğreti̇mi̇

​Sınav Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi ( CEFR ) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır.

Ders içerikleri dört dil becerisini geliştiren, uluslararası sınavlara ( Cambridge PET, FCE, IELTS, TOEFL sınavlarına vb. ) hazırlayıcı ve öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış otantik kültür ve dile özgün materyallerden oluşur.

Geleneksel kur sisteminin yol açtığı ” Öğrenilmiş çaresizliğe ” alternatif olarak sunulan yoğun ve ” Farklılaştırılmış eğitim ” sistemimiz; en başarılı öğrenciden en zorlanan öğrenciye kendisini geliştirme fırsatı sunmaktadır.

Sınav Liselerinde okuyan öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeleri ve pratik kazanmaları amacıyla İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere eğitim amaçlı gezilere ve yaz okullarına katılma olanakları mevcuttur. Bunların yanı sıra öğrencilerin Model Birleşmiş Milletler (MUNTR), Future Problem Solving (FPSPI) gibi yurt dışı etkinliklere ve yarışmalara katılmaları, kulüp ve sosyal faaliyetlerle teşvik edilir.

Hedef; Sınav Liseleri öğrencilerini ulusal ve uluslararası yabancı dil konuşulan platformlarda öz güvenli, İngilizce olarak kendini ifade edebilen, çoğu konuşmaların ana fikrini anlayabilen ve anadili İngilizce olan kişilerle oldukça rahat bir şekilde iletişim kurabilen düzeye getirip mezun etmektir.