TÖDEV

Tam gün nitelikli eğitim verilen Sınav Kolejinde evlere saatlerce süren ödev ya da projeler verilmez. Verilen ödevler pekiştirme çalışmaları biçimindedir. Bu çalışmalar kısa sürede öğrencilerin yapabileceği düzeydedir ve anne-baba ya da başka bir kişinin yardımına ihtiyaç kalmaz.

Kaldı ki; Sınav Kolejinde uygulanan ödev sisteminde, öğrencinin ailesiyle vakit geçirememesi göz .nünde bulundurularak öğrencinin bireysel ev çalışmaları merkezi olarak planlanır. Bu planlamaya göre haftalık ders programlarından hareketle, her dersin ödev günü ve miktarı “ Ödev çizelgesi ”nde belirlenir. Ödev çizelgesi veli, öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılır.

Ödevden Ötesi: TÖDEV

Yukarıda belirtilen amaca uygun olarak öğrencinin ev çalışmalarını sistemli ve verimli hale getirmek için Sınav Dergisi Yayınları tarafından her sınıf için tüm dersleri kapsayacak şekilde TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri hazırlanır. TÖDEV’ler o hafta işlenen konuları kapsayacak şekilde haftalık olarak hazırlanır ve her hafta cuma günü (hafta sonu yapılmak üzere) okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır.

Sonraki hafta ise her dersin ilk saatinde kontrol edilir, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır. Ayrıca dönem sonlarında tüm dönemi kapsayacak şekilde özel tatil TÖDEV’leri hazırlanarak öğrencilere dağıtılır ve tatil d.nüşü kontrol edilir.