Akademik Sistem

Sınav Eğitim Kurumlarında Ortaokul eğitim sistemi dersleri 3 başlıkta ele alınır. Hazırlık Sınıflarında (5. sınıflar) İn Side Out Side ve PBL(Proje Tabanlı Eğitim), 6 ve 7. sınıflarda merkezi sınavlara hazırlık gözetmeksizin PBL (Proje Tabanlı Eğitim) uygulanırken Sınav Gruplarına (8. sınıflar) LGS sınavına uygun ders programı uygulanır.

Sınav Ortaokullarına başlayan her öğrenci derslerde nitelikli bir eğitim sürecine dahil olur. Öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan sosyal, psikolojik gelişmeleri desteklenir. Sanat, spor ve kültürel faaliyetlerinde aktif olarak katılmaları sağlanır.

Sınav Ortaokullarında akademik programlar hiçbir şekilde geçiştirilmez ve eğitim disiplininden ödün vermeden  başarı, devam, ödev kontrolü, sınav sonuçları vb. tüm süreçler yakından takip edilir ve SınavNet üzerinden velilerle paylaşılır.