Başarı ve Kariyer İçin Rehberlik ve Danışmanlık

​Sınav Liselerinde rehberlik ve danışman öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber, eş güdüm halinde çalışan bir danışman/ mentör öğretmeni vardır. Bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında öğrencilere yol gösterici rehberlik yapılır.

Sınav Liselerinde başarı takibi, devam-devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirmelerle birlikte THE Okul ( Takip, Hakkaniyet, Empati ) prensiplerini de içeren Değerler Eğitimi rehber ve danışman öğretmenler koordinasyonunda yürütülür.

Sınav Liselerinde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra, Sınav Genel Merkezin koordine ettiği “Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği”, “Başarısızlık Nedenleri Anketi”, “Akademik Benlik Kavramı Ölçeği”, ”Problem Tarama Envanteri”, “Sınav Kaygısı Ölçeği”, “Mesleki Eğilim Belirleme Testi” gibi çalışmalar ödünsüz bir şekilde yapılır.

Sınav Liselerinde ayrıca “Verimli Çalışma Kılavuzu”, “Sınav Sistemleri Kılavuzu”, “Aile Kılavuzu”, “Taban Puanlar Kılavuzu” gibi rehberlik kitapçık ve dokümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır.