Günlük, Haftalık ve Dönemlik Ödevler / Bireysel Çalışmalar

Sınav Ortaokullarında yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında bireysel çalışmalara / ödevlere önem verilir.

Öğrencinin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir.

Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılır. Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri ek çalışma saatinde tamamlanır.

Sınav Ortaokulu ve Liselerinde ödevler 3 kategoride planlanmıştır:

1– Günlük Ödevler:

Farklı kaynaklardan ve “Modüler Soru Bankası Setleri”nden günlük ödevler verilir. Ayrıca ders öğretmenleri tarafından ev çalışması şeklindeki başka etkinlikler de yaptırılır ve günlük ödevlerin tamamı hafta içi kontrol edilir.

2- Haftalık Ödevler:

“Haftalık Ödev Fasikülleri”nden her ders için Cuma günleri verilir ve kontrolü ise ilgili ilk derste yapılır.

3– Dönem Ödevleri:

Dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanan “Ara Tatili ve Yaz Tatili Ödev Fasikülleri”nden her dönemin sonunda (karneyle birlikte) verilir ve kontrolü yeni dönemin başında yapılır.