Yazılı / Deneme Sınavları

Sınav Ortaokullarında “ Telafi sınavları ” hariç, tüm “ Yazılı sınavlar ” ve “ Deneme sınavları ” Sınav Genel Merkezince hazırlanır ve Türkiye genelinde eş zamanlı olarak uygulanır. “ Yazılı sınavlar ” öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir.

Sınav Ortaokulunda Cumartesi gününün ilk 4 saati LGS sınav uygulamaları için, 4. ve 5. saatler ise uygulanan sınavların analizi ve soru çözümleri için ayrılmıştır. ( Sınav olmayan günlerde diğer etkinlik ve ek çalışmalar yapılır. )

Yazılı Sınavlar

Her dersten en az birer adet olmak üzere

• 1. Ve 3. Dönem içinde “Klasik Sınavlar”
  • 2. Ve 4. Dönem içinde “Test Usulü Sınavlar”
  • 2. Ve 4. Dönem sonunda “Telafi Sınavları”

Deneme Sınavları

• Sene başında 5, 6, 7 ve 8. Sınıfa yapılır.
  • 5, 6, 7. Sınıflar için 5, 8. Sınıflar için 9 adet “Deneme Sınavı” yapılır.
  • Her sınıf için 4 “Dönem Bitirme Sınavı” yapılır.

Önemli: Sınıflar belirlenirken “Grup Belirleme Sınavı” esas alınır. Sınıflar “İkiz Sınıf Modeli”ne göre homojen olarak gruplandırılır. Sınıf değişiklikleri Kasım ayının sonuna kadar ( Sınavlar da dikkate alınarak ) gerçekleştirilir.