Psi̇koloji̇k Danışmanlık ve Rehberli̇k Çalışmaları

İzleyen, Motive Eden, Yönlendiren

Sınav Kolejinde, uzman bir rehberlik kadrosu ile sistemli bir rehberlik programı uygulanır. Merkezi bir koordinasyonla yürütülen bu programla öğrencilerin, öğrenme ve gelişimleri sürecinde yaşanan tüm sorunlara çözüm yolları aranır ve başarıları için tam destek sağlanır. Sınav Koleji rehberlik programıyla ulusal ve uluslararası geçerliliği olan test ve envanterler uygulanır. Sonuçlara göre gerekli önlemler alınır ve yönlendirmeler zamanında yapılır.

Sınav Koleji rehberlik öğretmenleri, bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında, öğrencinin arkadaşlık ilişkilerinden veli / öğretmen iletişimine, doğru davranış edinmesinden kötü alışkanlıklardan korunmasına, problem çözmeden karar verme becerilerinin gelişmesine kadar birçok konuda aktif rol oynar. Aynı şekilde rehber öğretmenler, öğrencinin okula devamını, derslere katılımını, sınav performanslarını, okul içi davranışlarını yakından takip eder, gerekli durumlarda ders öğretmenleriyle işbirliği yapar, velileri süreçler hakkında bilgilendir.

Ayrıca Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezinin koordine ettiği test tekniği, zaman ve kaygı yönetimi gibi konularda yapılan öğrenci / veli seminerleri ve ilgili rehberlik kitapçıkları öğrenci başarısını önemli ölçüde artırır.